fbpx
Menu Sluiten

Eenmanszaak of VOF

SPECIALE AANBIEDING VOOR STARTERS: Ondersteuning bij het ondernemingsplan en een langer betaaltermijn. 

Vraag naar de voorwaarden.

U heeft als klant de keuze, voer u zelf de administratie en wilt u deze periodiek laten controleren of is uw wens volledig te worden ontzorgd? Het is allemaal mogelijk. Bij volledige ontzorgen levert u de administratie volledig digitaal aan via een app of mailadres. U betaald maandelijks een vast bedrag en heeft geen zorgen meer over uw boekhouding.

Wanneer u start met uw onderneming, stelt de belastingdienst uw BTW-plicht vast. Het kan zijn dat u per maand, kwartaal of in enkele gevallen jaarlijks BTW aangifte moet doen. U kan ervoor kiezen dit samen met uw administratie aan ons uit te besteden. Het is echter ook mogelijk zelf de belastingaangiftes voor te bereiden en deze te laten controleren.

Een jaarrekening is een financieel verslag van het boekjaar van de onderneming. Een jaarrekening wordt opgesteld aan de hand van een dossier waarin een schematische weergave volgt van de prestaties van het bedrijf. Hierin wordt een vergelijking opgesteld met het voorgaande boekjaar. Een officiële jaarrekening is geen verplichting voor een eenmanszaak of vof, deze kunnen ook voldoen met een uitgebreide aangifte inkomstenbelasting. Hierbij wordt aan de hand van wet en regelgeving de winst bepaald. Dit zijn echter nagenoeg dezelfde werkzaamheden alleen wordt het officiële rapport achterwege gelaten. De keuze is aan de ondernemer!

Elk jaar dient elke inwoner van Nederland een aangifte inkomstenbelasting in te dienen bij de belastingdienst. Deze aangifte is opgebouwd in drie verschillende boxen:

box 1: belastbaar inkomen uit werk en woning

box 2: belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang

box 3: belastbaar inkomen uit sparen en beleggen

U kunt er als ondernemer voor kiezen maandelijks een voorlopige aanslag aan te vragen, dan betaald u een voorschot op uw uiteindelijke aanslag inkomstenbelasting. Hiermee voorkomt u belastingrente of dat u het geld al heeft uitgegeven. U kunt het vergelijken met een werknemer in loondienst waarbij maandelijks loonheffing wordt ingehouden.

Bij een vof zijn altijd meerdere personen betrokken, hierdoor is het belangrijk alle afspraken op papier vast te leggen. Schipperen Administratie & Advies kan voor de vof een contract op maat opstellen waarin alle belangrijke punten aan bod komen.

Van Schipperen Administratie & Advies kunt u altijd een proactieve werkhouding verwachten. Bij het verwerken van uw administratie wordt constant bekeken waar belastingvoordeel of andere kansen liggen. U kunt tevens terecht voor bedrijfseconomische vraagstukken, wanneer is het bijvoorbeeld verstandig in bedrijfsmiddelen te investeren?

Wanneer u ervoor kiest om volledig ontzorgt te worden en de administratie digitaal aan te leveren, kan er in overleg tussentijdse rapportages worden verstrekt. U kiest hierbij welk inzicht deze rapportages moeten geven.

Houd uw bedrijf “in control”! Het is als bedrijf belangrijk doelen te stellen en uw uitgave te plannen. Dit doet u aan de hand van begrotingen en prognoses. Heeft u behoefte aan een sparringpartner die vanuit een ander perspectief de gegevens bekijkt?